روش کاشت گوجه فرنگی در 30 سال گذشته کاملا متفاوت با روش های نوین امروزی بوده است. در حال حاضر برای کاشت این محصول از انواع نایلون مالچ پلاستیکی که عمدتا از جنس پلی اتیلن هستند، استفاده میشود. بازدهی بالاتر و کسب درآمد بیشتر این روش نسبت به کاشت گوجه فرنگی در زمین های بدون مالچ جزو عواملی است که کشاورزان به سمت روش های نوین کشاورزی سوق میدهد. جلوگیری از پراکندگی خاک، تماس محصول با زمین و گِلی شدن آن، کاهش زمان برداشت و کیفیت خوب تولید از دیگر نتایج کشت زیرپلاستیک محصولات است.

1. نورگیر بودن زمین

از جمله شرایط لازم برای کاشت گوجه فرنگی داشتن یک زمین کشاورزی است که حداقل 6 ساعت در طول روز در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد. نور خورشید میتواند بیماری های موجود در خاک را از بین برده و سطح خاک را استریل کند که در پی آن شرایط برای گوجه کاری و رشد بهتر آن نیز فراهم میشود.

2. نوع خاک

برای کاشت گوجه فرنگی در زمین کشاورزی میتوان از انواع خاک با بافت درشت (ماسه ای) یا ریز (شنی) استفاده کرد. البته وجود خاک های سبک و شنی به دلیل جریان یافتن بهتر هوا برای کشت محصولاتی مانند گوجه و هندوانه کاری مناسب تر است. فقط توجه داشته باشید که pH مناسب خاک باید عددی بین ۶.۰ و ۶.۵ باشد.

3. شخم زدن خاک

در صورت کاشت گوجه فرنگی در زمین کشاورزی معمولی چیزی حدود 3 تا 6 بار شخم زنی زمین لازم است. تا مراحل آماده سازی خاک به درستی انجام و شرایط لازم برای رشد و گسترش ریشه فراهم شود. در صورتیکه با استفاده از نایلون کشاورزی بخواهید کاشت را انجام دهید برای ایجاد ردیف های استکی نیاز به تکرار دفعات شخم زنی با ماشین آلات مخصوص است. علاوه بر آن باید ضد عفونی کردن خاک کشیدن نوار تیپ برای آبیاری قطره ای و کشیدن پلاستیک ها را نیز به برنامه اضافه کرد.

حتما بخوانید: نوار تیپ چیست؟

4. کاشت گوجه فرنگی

کاشت گوجه فرنگی به دو روش انجام میشود: در زمین کشاورزی یا در جعبه کاشت که به آن سینی نشا نیز گفته میشود. در این مقاله روش اول مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

5. فاصله گذاری بین گوجه ها

هنگام کاشت بذر باید به فاصله بین آنها دقت کرد. بین هر گیاه حدودا 1 متر فاصله بگذارید. برای آبیاری، کوتاه کردن علف های هرز و برداشت محصول به این فضا نیاز خواهید داشت. در مناطق گرمسیر با کوتاه کردن این فاصله، گوجه فرنگی ها روی هم سایه انداخته و از سوختن گیاه یا میوه جلوگیری میشود.

6. کوددهی

داشتن محیط کاشت مناسب و خاک غنی یکی از الزاماتی است که در گوجه کاری باید فراهم کرد. اضافه کردن کودهای تقویتی به خاک یا قرار دادن یک پوسته تخم مرغ هنگام بذرکاری در دل خاک در هر نقطه ای که بذر گذاشته میشود میتواند به تغذیه ریشه ها کمک کند.

سایر مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید